FIT potrawy i wypieki świąteczne.

Lekcja dietetyki to nie tylko teoria. 14 i 15 listopada na lekcjach: podstawy dietetyki (2f) i treningu personalnego z elementami dietetyki (kl. 1p_d), odbyły się zajęcia praktyczne, do których uczniowie klas Fit przygotowywali potrawy i wypieki świąteczne. Głównym zadaniem było ich „odchudzenie”, gdyż w tradycyjnej wersji nie są mało kaloryczne. Najprzyjemniejszym momentem jednak był czas degustacji i konsumpcji, podczas której uczniowie zdradzali sekrety ich wykonania. Wszyscy dołożyli starań, aby przygotowane potrawy i wypieki były nie tylko smaczne, ale również FIT.

CC4E5BE5-578D-4B0D-AE43-80EF8EFE6A8F5A262CFA-8BC5-48ED-A85E-9683C1ACFC0B73D850F5-6212-48A1-9079-BE5B206E74DE9E118239-858B-4F8F-B67E-875DA67B4A0F

Michał Grabarek